Prijzen en vergoeding

Voor behandeling in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is een verwijzing nodig van de huisarts. Die bepaalt de indicatie van de therapie t.w. de basis generalistische geestelijke gezondheidszorg (BGGZ) of de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Voor alle behandelingen die zelf worden betaald, zoals relatieproblemen, is geen verwijzing nodig.

Ik ben aangesloten, via Two Be, bij een overkoepelende organisatie voor vrijgevestigde praktijken t.w. Mentaal Beter:www.mentaalbeter.nl. Mentaal Beter werkt voor een grote groep vrijgevestigde therapeuten en bemiddelt tussen hen en de zorgverzekeraars. De betalingen gaan via de zorgverzekeraar naar mentaal beter en dan naar mij.

De eigen bijdrage voor alle ziektekosten is in 2019  € 385,-

Relatiegesprekken worden vaak niet vergoed, tenzij er bij één van de partners een diagnose wordt gesteld waarvoor een behandeling is gerechtvaardigd. Diagnoses als bijvoorbeeld borderline persoonlijkheidsstoornis gaan altijd gepaard met relatieproblemen.

Sommige verzekeraars betalen echter wel een bepaalde vergoeding als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie. Ik ben aangesloten bij de NVPA en RBCZ onder licentienr. 170951R

De NVPA wordt erkend door: Aevitae, Anderzorg, Avéro Achmea, Besured, Bewuzt, CZ, CZdirect, De Amersfoortse (alleen BIG geregistreerden), DSW en Stad Holland (alleen haptotherapie), De Friesland, De Goudse, Delta Lloyd, FBTO, Ik, IZZ, IZA, Kiemer, Menzis, National Academic, OHRA, ONVZ, OZF, PMA, PNOzorg, Promovendum, United Consumers, Univé, Umc, VGZ, VvAA, ZEKUR en Zilveren Kruis. Zie de link voor meer details:

https://nvpa.org/verzekeringen/public

Indien u geen verwijzing heeft/kan krijgen of er voor kiest zelf te betalen, dan betaalt u € 75,- per sessie van 1 uur (relatietherapie) en €60,- voor een individueel gesprek van 45 minuten. Voor relatietherapie heeft u gemiddeld 2 gesprekken per maand nodig met een totale lengte van behandeling tussen de 10 tot 15 gesprekken. Voor individuele therapie is dit vergelijkbaar. De eerste 3 gesprekken zijn wekelijks en daarna 2 wekelijks.

Praktijk EenSamen
Frans van Meggelen

de Populieren 3, 2661AV Bergschenhoek
vanmeggelenf@gmail.com

06-46 21 02 06
Giro: NL14INGB0002819364