Mindfulness

Wat is mindfulness?

Met mindfulness kan je een nieuwe kracht ontdekken die je kan bijstaan in je leven, ook in de moeilijkste momenten. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, een heldere focus en emotionele intelligentie. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode leert je stap voor stap de vaardigheden om stress aan te pakken, minder te piekeren en depressies te voorkomen.

Mindfulness nodigt je uit om dieper contact te maken met je innerlijk, door met een “open mind” aandacht te hebben voor de processen van denken en voelen in ons. Mindfulness is acceptatie zonder er direct wat mee te willen (later kan altijd). Je observeert je eigen denken, voelen, en lichaamsbeleving middels begeleide meditatie oefeningen. Tijdens de oefeningen maken je gebruik van de focus op de ademhaling.

Onderzoek laat zien dat mindfulness effectief is zowel individueel als bij groepen in een therapeutische setting. Mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve veranderingen teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Deze brede werkzaamheid zorgt ervoor, dat mindfulness toepasbaar is bij een grote verscheidenheid aan problematiek. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mindfulness positieve veranderingen teweeg brengt bij een grote hoeveelheid verschillende psychische stoornissen en medische condities. Mindfulness is bij de behandeling van bepaalde problematiek zelfs superieur aan andere behandelmethoden.

Stel dat het je lukt om tijdens een meditatie je gedachten heel even stil te zetten. Of denk eens aan die momenten dat je even wezenloos (vaak door moeheid) voor je uitkijkt. Dat zijn momenten van stilte en inkeer. Er is een rust die heel prettig aanvoelt en waar je wil blijven. Alle gedachten zijn verdwenen. Je maakt je nergens druk om. Dit is de toestand van constante gelijkmoedigheid. Je neemt waar maar je hebt geen gedachten die verbonden zijn met je ego. Dus je vat niets persoonlijk op. Dit is niet de toestand waar in de mindfulness naar wordt gestreefd maar het is het bijeffect van het focussen op één punt en het besef dat een gedachte maar een gedachte is en geen feit.

Het leven in het hier en nu is waar in de mindfulness aandacht aan wordt gegeven en in de cursus word je geleerd hoe je dat kan doen.

Indien u een cursus wil zoek dan minstens 6 personen die dat ook willen en ik regel de rest.

Locatie: Smitshoek 18 c, 2662CK Bergschenhoek

Kosten: 325 euro. Als u een aanvullende verzekering heeft kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Vraag na bij uw verzekering. Ik ben Lid van de VMBN (vereniging Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen), categorie 1. Registratienummer: 20181200

Let op :de cursus start alleen bij minimaal 6 personen

Aanmelding
Via email: vanmeggelenf@gmail.com

Voor overleg of meer informatie kunt u mij ook bellen: 06-46210206

Praktijk EenSamen
Frans van Meggelen

de Populieren 3, 2661AV Bergschenhoek
vanmeggelenf@gmail.com

06-46 21 02 06
NL14INGB0002819364